See veebileht kasutab küpsiseid (cookies).

Jätkades TJO Konsultatsioonide veebilehe kasutamist, nõustud meie kasutajakogemuse parandamiseks mõeldud küpsiste ja nende kasutamise tingimustega. Tutvu meie andmekaitse põhimõtetega.

Main content section

2018 jaanuari sooduspakkumine: Efektiivsem töökoht 5S-süsteemiga!

Paljud juhid soovivad, et nende ettevõtetes valitseks parem kord. Aasta alguses viiakse tihti läbi n.ö. „suurpuhastuse projekte“, mille käigus inventeeritakse aastate jooksul kogunenud „kultuurikihti“, loobutakse mittevajalikust ja puhastatakse töökohad. Iga-aastaste aktsioonide tulemused ei jää tavaliselt kauaks püsima. Töötajate harjumused ei muutu ja puudub süsteem saavutatud olukorra säilitamiseks. Siin tuleb appi 5S-metoodika.

5S-süsteem pärineb algselt Jaapanist, Toyotast. Seda kasutavad puhtuse ja korra tagamiseks nii suured kui väikesed ettevõtted. 5S on rakendatav nii suures autotööstuses kui ka väikeses mööblitöökojas. 5S aitab luua väärtust ja vähendab raiskamisi otsimiste, ebavajalike liikumiste ja operatsioonide vähendamise kaudu. Korras töökoht suurendab töötajate motivatsiooni ja tööviljakust ning aitab luua positiivset kuvandit partnerite ja klientide silmis.

Kuidas see toimub? Töökohal toimuv mõeldakse läbi, eemaldatakse mittevajalik ning korrastatakse nii, et oleksid tagatud võimalikult efektiivsed tööprotsessid. Töökohad puhastatakse, standardiseeritakse ja luuakse süsteem tulemuste säilitamiseks ning edasiarenemiseks.
Pakume kuni 50 töötajaga tootmisettevõtetele võimalust muuta oma töökohad efektiivsemaks 5S-süsteemi juurutamise koolitusprogrammi abil. Kogemustega konsultant viib teie ettevõtte meeskonnale ca 2 kuu jooksul läbi viis praktilist lühikoolitust. Koolituste tulemusel juurutatakse 5S-süsteem ühel näidistöökohal.
Programmi teemad
– LEAN-mõtteviis ja 8 raiskamist tootmises
– 1S – sõelumine: töökoha korrastamine, ebavajaliku kõrvaldamine, vaid tööks vajaliku säilitamine
– 2S – sättimine: töökoha kujundamine,  töövahenditele parimate asukohtade ja paigutusviiside määramine
– 3S – särama löömine: töökoha puhastamise põhimõtted ja puhastamise praktiline korraldamine
– 4 ja 5S – standardiseerimine ja säilitamine: parimate praktikate kokkuleppimine ja töökoha standardi koostamine, sildistamine ja visuaalsed juhised, hindamis- ja distsiplineerimissüsteem, auditite käivitamine
Kuni jaanuari lõpuni pakume tootmisettevõtetele 5S koolitusprogrammi soodushinnaga.
Detailide täpsustamiseks võta ühendust telefonil 665 9525 või e-kirjaga info ät tjo.ee.
Loe 5S-metoodikast lähemalt siit: https://www.tjo.ee/konsultatsioon/5s-susteemi-juurutamise-noustamine/

Tunned huvi?